IDCity Aalst

Gert Swillens

Wij zijn op zoek naar creatieve dromers, denkers en doeners die projecten willen opzetten in Aalst

Aalst beweegt

Anno 2018 gaat Aalst de nieuwe uitdagingen van samenleven aan en zet volop in op stadsvernieuwing. Je zal ongetwijfeld zelf al de hippe ontwikkelingen in de stad opgemerkt hebben. De aanpak van het basketplein op het Ezelsplein is de wereld niet ontgaan en staat in New York en Parijs gekend als ‘Donkeysquare Hypecourt’. Die aanpak zorgde voor een nieuwe sociale cohesie in de buurt.

Aalst is een stad met uitdagingen en kansen

Aalst gelooft in de kracht van jongeren en wil hen begeesteren om samen de stad mee vorm te geven. Heb jij toffe ideeën hoe je de stad nog beter maken? Cultuur, mobiliteit, liefdadigheid, sport, media, milieu, politiek, … het maakt niet uit op welk domein jouw idee betrekking heeft, zolang het maar leidt tot een betere samenleving

Heb jij ook bruisende ideeën voor de stad én woon je, werk je of studeer je in Aalst?
Ben je daarnaast vrij op zaterdag 28 april? Schrijf je dan als de bliksem in voor de IDCity Day.

Je idee hoeft nog niet volledig uitgewerkt te zijn. Daarvoor komen we samen op zaterdag 28 april. Onder begeleiding van experts worden de ideeën verder uitgewerkt.

De dag zelf worden 3 winnende ideeën gekozen door de aanwezigen. Die ideeën kunnen dan verder uitgroeien tot broeiende projecten voor de stad.

Je wint niet alleen € 5000 voor je idee maar wordt nog verder begeleid om je idee effectief te zien uitrollen in de stad. De start van iets moois in Aalst?