IDCity Brussel

Nakama (initiatiefnemers: Ilyas Mouani & co) : Nakama betekent ‘compagnon’ of ‘vriend’ in het Japans. En dat is precies wat dit jonge collectief wil zijn voor de kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel. Het collectief organiseert vrijetijdsactiviteiten en kampen waar de jongeren zelf worden aangemoedigd om verantwoordelijkheden op te nemen, en zo hun competenties en talenten te ontwikkelen.

Street Talent (Nabil Fallah): nadat hij eerst op zoek is gegaan naar jong Brussels talent, is Nabil Fallah nu aan een volgende etape van zijn project toe. Verschillende getalenteerde jongeren gaan samen laagdrempelige voorstellingen opzetten, die op verschillende locaties zullen worden vertoond.

BX Vidéo (Nawfal Ragragui, Mehdi, Mourad, Soufien): deze jonge creatievelingen gaan video’s maken over Brussel en zijn inwoners, om de stad beter te leren kennen en vooroordelen te weerspreken. Ze doorkruisent de stad, filmen en monteren zelf. Liefst over maatschappelijke thema’s (racisme, tewerkstelling, mobiliteit…)… maar altijd met een dosis humor!