Renescitia: Talentbegeleiding in Mechelen

Renescitia

Renescitia: Talentbegeleiding in Mechelen

20 Feb 2016
Laureate

Het barst van jong talent in Mechelen. Helaas blijft dit jonge geweld te vaak onontdekt. Renescitia stimuleert jongeren om hun talenten ten volle te benutten. Onder het motto 'Reinvent Yourself' begeleiden ze jongeren in het bereiken van hun dromen. 

Renescitia begeleidt talent in Mechelen

#durvendromen #haalbaar #creatief #talentcoaching

Mechelen got talent, zoveel is zeker! Jongeren die kleding ontwerpen, fotograferen, schrijven, websites ontwerpen, theater maken, ... Vaak blijven talenten als deze onbenut omdat jongeren niet weten hoe ze zich kunnen ontplooien of bij welke organisaties ze terechtkunnen. Nora en Naoual willen geen talent meer zien doodbloeden en ondernemen actie.

Van idee tot project

Nora en Naoual, zelf boordevol talent, weten perfect wat jongeren nodig hebben: iemand die in je gelooft. Renescitia scout jong talent op scholen, pleintjes, social media, enzovoort. Ze luisteren naar de jongeren en stellen hen een traject voor om hun dromen te bereiken. De belangrijkste spelers in dit verhaal? Dat zijn de experts die hen begeleiden bij elke stap.

Renescitia’s deelname aan IDCity bracht alles in een stroomversnelling. Het idee verfijnde en verbeterde dankzij de gesprekken met de experts. Het project versterkte dankzij alle mensen en organisaties die ze leerden kennen. Maar de erkenning van het Prins Filipfonds heeft het echte verschil gemaakt. "Het feit dat wij het keurmerk dragen, maakt dat potentiële partners nu sneller naar ons luisteren", besluit Nora.  

Renescitia vandaag

De talentbegeleiding van Renescitia is opgedeeld in 3 deelprojecten:

  • Youth Development: ondersteunt jonge talenten
  • Writing Program: begeleidt jonge schrijvers en brengt hen in contact met anderen
  • Arts Movement: verlaagt de drempel tot kunsten die moeilijk toegankelijk zijn voor jongeren

Ze hanteren zowel een persoonlijke aanpak als open activiteiten zoals workshops, netwerkavonden en voorstellingen. Al 10 jongeren genoten van deze begeleiding bij het waarmaken van hun dromen. De positieve feedback stroomt binnen, zowel van partnerorganisaties, pers als deelnemers.

Dankzij Renescitia ben ik – na lang twijfelen – met mijn schrijfskills de muziekwereld ingestapt. Sinds die dag is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan en heb ik gevonden hoe ik mijn frustraties in iets creatiefs kan omzetten.”

IDCity Mechelen: Nora & Naoual - Renescitia