REDSIDE

Younes El Haddaji

REDSIDE

06 May 2017
Laureate

Younes El Haddaji en Jordy Verstraete hebben één droom voor de stad Kortrijk: een ontmoetingsplaats creëren waar iedereen kan genieten van een potje voetbal.

Ter nagedachtenis van de befaamde Kortrijkse straathoekwerker Gino Derveaux wil het duo zich inzetten voor de jonge Kortrijkzanen. Met REDSIDE krijgt de jeugd de kans om deel uit te maken van ‘one big happy family’, waar voetbal het middel is en welzijn het doel.

Getuigenis Younes El Haddaji: “Wij willen jongeren de mogelijkheid geven deel te nemen aan toegankelijke sportactiviteiten. Met REDSIDE wordt de drempel uiterst laag gehouden. Iedereen is welkom om te spelen, zich uit te leven, te netwerken en te ontmoeten. Maar ook wie met vragen zit kan bij ons terecht voor advies of een luisterend oor. Het is vooral belangrijk om een positieve sfeer en samenhorigheid te creëren. Met dit project willen we dus niet enkel werken aan de fysieke conditie, maar ook aan ‘het lekker zitten in geest en vel’.

Leuk weetje: de naam van het project REDSIDE verwijst naar de tenuekleuren van de eerste klasse voetbalploeg KV Kortrijk.