IDCity Verviers + Dison

De ideeënwedstrijd in Verviers en Dison is afgelopen.

Welke projecten gingen met de prijzen aan de haal? Drie ondersteunde projecten van IDCity Verviers + Dison én een publieksfavoriet!

  • Media Space (Marwan Kheir) : Met Media Space wil Marwan jongeren uit Verviers en Dison een ruimte en de nodige tools aanbieden om samen video’s te (leren) maken, monteren en editen. Media Space wil daarnaast ook zelf filmboodschappen opnemen en publiceren die een positief beeld schetsen van de stad en haar burgers.
  • Frigo Solidaire (Amine Taiymi) : Naar voorbeeld van andere steden wil Amine een openbare ‘solidaire koelkast’ installeren voor de minderbedeelden van Verviers en Dison. Bedoeling is dat de koelkast vooral bevoorraad wordt door de inwoners zelf en door lokale producenten en dat er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.
  • Realize (Saloua, Hasna, Asmae) : drie jongedames zetten een theaterstuk op poten dat wil helpen om een aantal sociale thema’s zoals discriminatie, radicalisering en familiaal geweld bespreekbaar te maken en de vooroordelen daarrond te bestrijden.

Er werd een ook symbolische ‘publieksprijs’ door de jongeren uitgereikt aan ‘VerTviers plastique’ ( Isabelle Uwera, Ivette, Jean-Claude), een ecologisch projectidee voor een sorteer- en recyclagecentrum voor plastiek.