IDCity Kortrijk

De ideeënwedstrijd in Kortrijk is afgelopen.

Welke projecten gingen met de prijzen aan de haal? Vier ondersteunde projecten van IDCity Kortrijk

  • Aäron Vandelannote, Anders leren autorijden

Een project dat jongeren wil helpen bij het behalen van een rijbewijs, meer specifiek zij die niet de nodige financiële middelen hebben voor een rijschool of niemand binnen hun netwerk kennen die hen kan begeleiden. Een organisatie van onder andere vrijwilligers kan deze kloof dichten en jongeren bijstaan om binnen een realistische periode te slagen voor het rijexamen.

  • Joined Forces, Hip Hop House

Oprichting van een plaats waar alles draait om hip hop: rap, break dance, graffiti, mc, poppin… Mensen komen er samen om te oefenen, lessen en workshops te volgen maar er kunnen ook evenementen en battles worden georganiseerd. Het Huis moet een referentie worden op het gebied van hip hop.

  • Younes El Haddaji, Redside voetbalploeg

Younes zet zijn schouders onder zaalvoetbalploeg Redside, in nagedachtenis van Gino Derveaux, een zeer geliefd straathoekwerker die enkele jaren geleden overleed. De ploeg wil zijn werk verderzetten en openstaan voor alle jonge Kortrijkzanen.

  • Tristan Isaac, YouTube Space

Inrichting van een YouTube Space en centrum voor digitaal entertainment: een ruimte waar mensen video’s kunnen komen bewerken en opnemen maar ook ervaringen uitwisselen en advies vragen.

IDCity, op stap in Kortrijk